OSNOVNE INFORMACIJE

Ali oz. kdaj tečajnik potrebuje smučarsko vozovnico?

Vsak smučar, ki samostojno uporablja vlečno napravo, mora imeti svojo smučarsko vozovnico. Izjeme so otroci, ki še niso dopolnili 6. leta starosti in se peljejo na vlečnici SKUPAJ S STARŠEM, UČITELJEM ALI SKRBNIKOM. V primeru, da otrok SAMOSTOJNO UPORABLJA vlečnico ali sedežnico, POTREBUJE SMUČARSKO VOZOVNICO ne glede na starost!

Ali je tečajnik v primeru nesreče zavarovan?

Vsak smučar, ki ima veljavno smučarsko vozovnico, je zavarovan preko RTC Kranjska Gora. Vendar pa ni nezgodnega zavarovanja v Šoli smučanja Kekec in preko smučarske vozovnice.

Ali je čelada obvezen del smučarske opreme?

Čelada je obvezna za otroke, mlajše od 15 let. Uporabo čelade toplo priporočamo tudi starejšim od 15 let in odraslim. Na smučišču namreč nismo sami in nezgoda žal nikoli ne počiva.

Ali lahko otroka vključim v skupinski tečaj katerikoli dan v tednu?

Priključitev v skupinski smučarski tečaj je možna vsak ponedeljek (5 dni po 2 uri), vsako sredo (3 dni po 2 uri) in vsako soboto (2 dni po 2 uri). Vmesne priključitve niso možne, saj smo se z izkušnjami naučili, da novi otroci v že utečenem tečaju prekinejo ritem tečaja in razbijejo homogenost tečaja. Zato raje držimo tečaje na visoki ravni in otrok ne vključujemo v tečaje vsakodnevno.

Ali dobim vrnjeno predplačilo v primeru odpovedi?

Po splošnih določilih poslovanja podjetja 24-7 d.o.o., je odpovedni rok najmanj 24 ur pred začetkom programa. Če je bilo plačano predplačilo in je bila rezervacija odpovedana skladno s pogoji poslovanja, vam predplačilo vrnemo oz. ure prestavimo na drug termin. V nasprotnem primeru se vam obračunajo storitve, rezervirane vsaj za prvi dan.

V primeru, da tečajnik med tečajem zboli, nam to sporočite v najkrajšem času, da vam povrnemo denar ali pa naredimo dobropis.

INDIVIDUALNA URA ALI SKUPINSKI TEČAJ

Kaj je razlika med individualno uro in skupinskim tečajem?

Pri individualnih urah se program prilagaja željam posameznika. Na individualnih urah so maksimalno trije tečajniki. Preko individualnih ur se tečajnik v povprečju nauči 3-krat hitreje kot na skupinskih tečajih, kjer je lahko tudi 10 tečajnikov. To pomeni, da se mora učitelj posvetiti vsem in zato ima posameznik manj pozornosti učitelja. Dobra stvar skupinskih tečajev je ta, da imajo tečajniki ob sebi prijatelje, s katerimi se lahko primerjajo in tudi zabavajo. Individualne ure so zaradi zgornjih razlogov primerno dražje.

Koliko časa traja individualna ura in koliko časa tečaj?

Vsaka individualna ura traja 55 minut. Torej npr. 2 individualni uri trajata 110 minut.

Vsaka ura skupinskega tečaja traja 55 minut. Torej npr. 2-urni skupinski tečaj traja 110 minut. Učne ure se vedno začnejo na polno uro.

Ali otroci na koncu skupinskega tečaja ali individualnih ur dobijo diplomo in medaljo?

Otroci v Šoli smučanja Kekec dobijo diplomo in medaljo, če so udeleženi v programu individualnih ur ali tečajev vsaj 3 dni.

Ali skupinski tečaj ali individualne ure odpadejo v primeru slabega vremena?

Ne. Tečaji se izvajajo, dokler obratujejo žičniške naprave oziroma z izvajanjem programa ne ogrožamo zdravja tečajnikov. Individualne ure je v primeru slabega vremena mogoče odpovedati ali prestaviti, vendar samo v primeru, če odpoveste vsaj 12 ur pred začetkom.

IZBOR PROGRAMA

Moj otrok še nikoli ni smučal. Rad bi, da se nauči. Kako se lahko najceneje nauči smučati?

Vprašanje je bolj kompleksno, kot se zdi na prvi pogled. Najcenejši so skupinski tečaji. Vendar se na skupinskih tečajih otroci (še posebej začetniki) učijo približno 3-krat počasneje kot na individualnih urah. Se pravi, da pride otrok do enake ravni, mora opraviti precej več skupinskih tečajev kot individualnih ur. Na koncu je približno enaka cena, vendar če gre po drugačni poti, je bolj zabavno za otroka. Druga pot, ki jo priporoča Šola smučanja Kekec, pa je sledeča: najprej individualne ure (2–10 ur), da se otrok nauči varnega zaustavljanja, drsenja in samostojne uporabe vlečnice (krogcev). Ko učitelj preceni, da je otrok dovolj dober za skupino, pa se vključi v skupino. To vam bo povedal učitelj ali pa recepcija. Na koncu je torej najcenejši način vsekakor najučinkovitejši način. Pri vsem tem pa je najbolj pomembno to, da se otroci zabavajo in postanejo varni in samozavestni smučarji.

Moj otrok je star od 3–6 let in še nikoli ni smučal. Rad bi, da se nauči. Kaj priporočate?

V šoli smučanja Kekec vedno prilagodimo program posameznikom tako, da je program čim bolj zabaven, učinkovit in hkrati cenovno ugoden. Priporočamo, da gre otrok najprej za 2–4 dni v Smučarski vrtec Kekec, kjer se bo naučil osnov in se prilagodil na smučarsko opremo. Kasneje naj gre otrok za 2–6 ur na individualne ure, kjer se bo učitelj popolnoma posvetil vašemu otroku in ga bo naučil uporabe vlečnice in nadaljevalnih tehnik. Predvsem pa je pomembno to, da otrok potrebuje veliko pozornosti, ki jo v individualnih urah tudi dobi. Tako bo užival v smučanju in bo želel nadaljevati. Ne skrbite, učitelj bo kmalu presodil, kdaj je otrok sposoben iti na skupinski tečaj. To je takrat, ko že zna samostojno uporabljati vlečnico (krogce). Takrat ga vpišete na skupinski tečaj, kjer imamo več ravni. V tem trenutku bo imel dovolj znanja in bo dovolj samozavesten, da bo lahko odlično deloval v skupini. To je vsekakor najboljši in najbolj zabaven način učenja smučanja za otroka, starega 4 leta.

Moj otrok je star od 7–14 let in še nikoli ni smučal. Rad bi, da se nauči. Kaj priporočate?

Vsekakor naj gre otrok najprej za 2–6 ur na individualne ure, kjer se mu bo učitelj popolnoma posvetil in ga naučil osnov ter uporabo vlečnice (krogcev). Na individualnih urah bo dobil vso pozornost, ki jo v tej fazi tudi potrebuje! Tako bo v smučanju užival in želel nadaljevati. Ne skrbite, učitelj bo kmalu presodil, kdaj je otrok sposoben iti na skupinski tečaj. To je takrat, ko že zna samostojno uporabljati vlečnico (krogce) in se zna varno zaustaviti. Takrat ga vpišete na skupinski tečaj, kjer imamo več ravni. V tem trenutku bo imel dovolj znanja in bo dovolj samozavesten, da bo lahko odlično deloval v skupini. Za nasvete so vedno na voljo smučarski učitelji Šole smučanja Kekec ali pa dekleta in fantje v recepciji!

Moj otrok je star od 7–14 let in nisem prepričan ali že zna samostojno smučati in uporabljati vlečnico. Kakšen program priporočate?

Toplo priporočamo, da najprej vzamete 1–2 individualni uri. Tako bo učitelj precenil, ali otrok še vedno zna smučati tako, kot vi mislite ali ne. Če je odgovor pritrdilen, vam bo učitelj predlagal, da ga vključite v skupinski tečaj in tudi na katero raven tečaja. Mnogokrat se namreč zgodi, da starši mislijo, da otrok že zna dovolj dobro smučati za vključitev v skupinski tečaj, pa ni tako.

Moj otrok je star od 7–14 let in sem popolnoma prepričan, da že zna samostojno smučati in uporabljati vlečnico. Kakšen program priporočate?

Priporočamo, da ga vključite v skupinski smučarski tečaj ali pa v program individualnih ur. Na individualnih urah se učitelj popolnoma posveti le vašemu otroku in je zato napredek mnogo hitrejši!

Sem odrasla oseba in rad bi obnovil znanje smučanja oziroma sem popoln začetnik v smučanju. Kaj mi priporočate?

V Šoli smučanja Kekec imamo za odrasle le program individualnih ur. Naše izkušnje so namreč pokazale, da skupinski tečaji za odrasle nikakor niso dovolj zabavni in učinkoviti za naše standarde! Priporočamo 2 individualni uri dnevno, nato pa samostojno vadbo na smučišču. Tako odrasli najhitreje napredujejo.

Smučarski tečaji

Bi želeli izpopolniti svoje smučarske veščine v skupinskem duhu?

Ali vaš otrok samostojno uporablja vlečnico? Potem je skupinski tečaj prava izbira.

Close
Go top